Dr. Guru Dev Singh Khalsa is een van de meest geprezen genezers ter wereld. De in 1948 in Puebla, Mexico geboren Mexicaan en indiaan, is Sat Nam Rasayan healer en Kundalini yogaleraar. Hij heeft samengewerkt met Maya-medicijnmannen en westerse artsen.

Hij begon zijn genezend werk als curandero en leerling van een sjamaan van de Poponacos indianen. In 1971 werd hij leerling van Yogi Bhajan, meester in de Kundalini yoga en meditatie, die hem Sat Nam Rasayan doorgaf. Dit leerproces verliep geheel in stilte. Zo werd Sat Nam Rasayan eeuwenlang van leraar tot leerling doorgegeven. In 1989 kreeg Guru Dev de opdracht zijn weten openlijk met iedereen te delen. Nu geeft hij workshops en consulten over de gehele wereld, waaronder jaarlijks een intensieve training van een week in Perugia in Italië. Guru Dev’s spirituele naam betekent “Licht uit de duisternis.”  Yogi Bhajan heeft hem uitgeroepen tot de enige heilige van Westerse Sikh Dharma.

Guru Dev onderwijst, heelt en inspireert duizenden in Europa, Amerika, Azië en Afrika. In zijn lessen, gekenmerkt door humor, compassie en diep inzicht, kun je aan den lijve ervaren wat de grenzeloze mogelijkheden van Sat Nam Rasayan zijn.

In november 2001 kreeg hij van de faculteit medicijnen van de open universiteit Colombo (Sri Lanka) het Eredoctoraat voor zijn bijzondere verdiensten in de natuurlijke geneeskunst.