Level 2 – Healer

Dit deel beslaat 2 jaar. Om te kunnen beginnen dien je het Level 1 certificaat gehaald te hebben.  Elk jaar bestaat uit 11 dagen met door Guru Dev opgeleide leraren plus 4 dagen met een daartoe aangewezen SNR internationale workshop.

Inhoud opleiding

De opleiding level 2 biedt  veel mogelijkheden voor persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling. De leerling verdiept en verbreedt zijn relatie met de meditative projective mind. Het ontwikkelen van deze relatie is het belangrijkste van het leerproces: het is de stabiliteit en intensiteit hiervan die healing brengt.

De 5 onderwerpen, waarin geëxamineerd wordt zijn: Elementen, Vormen , Resonantie/ Impact , De Kunst van het Weten en de Droomstaat. Deze technieken stellen je in staat sneller, dieper en efficiënter te werken. Ook leer je waarom en bij welke problemen je voor een bepaalde techniek kiest. Naast deze technieken kan in de volgende twee jaar een rijkdom aan facetten van Sat Nam Rasayan behandeld worden. Bijvoorbeeld helen met klank, het verwijderen van afval- en gifstoffen en het toedienen van genezende stoffen louter met behulp van het bewustzijn, het gebruik van communicatie als een genezend element en werken met nadi’s (energiebanen). Er wordt ingegaan op verschillende ondersteunende disciplines, zoals yoga, meditatie, kennis van voeding als geneesmiddel, humanologie en op anekdotes en verhalen uit diverse spirituele tradities.

 

De vijf onderdelen

 Elementen
De mens en de hele wereld bestaan uit de 5 elemen­ten. Door een bepaalde beweging in het bewustzijn kan je een element versterken, verzwakken of in harmonie brengen. We gebruiken daarbij het Indiase elementensysteem van aarde, water, vuur, lucht en ether, of het Chinese systeem dat aarde, water, vuur, hout en metaal kent.

Vormen
Vormen en symbolen hebben een bepaalde betekenis. In het projecive meditatieve bewustzijn worden ze geactiveerd en voor healing gebruikt. We werken met bekende symbolen zoals nummers, chakra’s, mudra’s, de Tarot enz., maar ook met vormen die alleen voor de healer zelf een betekenis hebben.

Droomstaat
De droomstaat is een tranceachtige staat tussen slapen en wakker zijn in, waarin we werken met beelden (geen visualisatie). De droomstaat is een geweldig werktuig om o.a. diepere en moeilijk oplosbare klachten te benaderen.

Impact
Resonantie of impact is het fenomeen dat een healing voor één deel van het lichaam een invloed heeft op één of meer andere facetten van de client. Met impact leer je overzicht te houden op alles wat er met de client gebeurt en kan je b.v. een klacht via een gerelateerd lichaamsdeel behandelen.

Kunst van het Weten
De kunst van het weten geeft ons toegang tot alle kennis in dit universum. Door ons huidige weten op te geven en in relatie met de cliënt een steeds gro­tere neutraliteit toe te laten, komen we in een staat waar de gewenste kennis direct voor handen is.

 

Opleidingsstructuur

 • De opleiding duurt 2 jaar.
 • In deze 2 jaar worden 22 cursusdagen gegeven (11 per jaar) plus de 8 dagen waarbij je deelneemt aan speciaal daartoe aangewezen internationale Sat Nam Rasayan workshops.
 • De opleiding wordt afgesloten met een drie maanden durende praktijkopdracht. Gedurende deze drie maanden behandel je wekelijks een cliënt en maak je hiervan een verslag. Hierdoor leer je een diagnose te stellen, een behandeldoel en een behandelplan op te stellen en je behandeling te doseren. Dit verslag is het afstudeerwerk voor level 2 en onderdeel van het afsluitende examen: Werkstuk level 2
 • English version of the exam here: Exam Level 2 – English.
 • Regelmatig healings doen is de enige manier om je deze kunst van healen eigen te maken. Daarnaast is het heel belangrijk om dagelijks te mediteren.
 • Er wordt aanbevolen om je ook bij een oefengroep aan te sluiten om hetgeen wat je geleerd hebt verder uit te diep

Examenvoorwaarden

 • Certificaat level 1
 • Deelname aan minimaal 8 opleidingsdagen bij Internationale SNR workshops
 • Deelname aan alle lessen.
 • Nadat het examen met goed gevolg is afgelegd, krijgt de deelnemer een certificaat level 2: ‘Sat Nam Rasayan healer‘ van de Sat Nam Rasayan International Foundation in Amsterdam.
 • Verslag van de behandeling van een cliënt gedurende 3 maanden (diagnose, behandelplan, vorderingen).

Opleidingsdagen level 2 – 2021-2022

Data: Zie jaarplanning

Locatie

Golden Link, Kundalini Yogacentrum, Den Texstraat 46, 1017ZC,  Amsterdam.  De Night of the Healer is in gewoontegetrouw in De Ruimte, Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling, Weesperzijde 79a, 1091EJ, Amsterdam. Ivm verbouwing  zijn de lesdagen soms op een alternatieve locatie, vaak is dat Hof20 in Haarlem.

Opleidingskosten
De kosten van de Level 2 opleidingsdagen in Nederland bedragen €1.760,-. te voldoen in twee jaarlijkse termijnen van €880 ,-  Het jaarbedrag  graag overmaken voor 1 september  2021 naar:  Stichting Sat Nam Rasayan Healing, rekeningnummer NL98RABO0156122022.  Betaling in twee termijnen per jaar van €465,- kan ook (Jaarbedrag €930,-) te betalen voor 1 september 2021 en 1 februari 2022.

De bovengenoemde opleidingskosten zijn exclusief  kosten van de 8 extra internationale Sat Nam Rasayan Workshops (ong. €120,- per dag), het examengeld van level 2  (€108,-) en je reis- en verblijfskosten.

Inschrijving

Download dit aanmeldingsformulier  en stuur het conform de instructies per post naar de organisatie.

Contact &  informatie

Amrit Sadhana Kaur
E. nlsatnamrasayan@gmail.com

 

X