Level 2 – Healer

Dit deel beslaat 2 jaar. Elk jaar van level 2 bestaat uit 13 lesdagen met door Guru Dev opgeleide leraren.

Inhoud opleiding

De opleiding level 2 biedt  veel mogelijkheden voor persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling. De leerling verdiept en verbreedt zijn relatie met de meditative projective mind. Het ontwikkelen van deze relatie is het belangrijkste van het leerproces: het is de stabiliteit en intensiteit hiervan die healing brengt.

De 5 onderwerpen, waarin geëxamineerd wordt zijn: Elementen, Vormen , Resonantie/ Impact, De Kunst van het Weten en de Droomstaat. Deze technieken stellen je in staat sneller, dieper en efficiënter te werken. Ook leer je waarom en bij welke problemen je voor een bepaalde techniek kiest. Naast deze technieken kan in de volgende twee jaar een rijkdom aan facetten van Sat Nam Rasayan behandeld worden. Bijvoorbeeld helen met klank, het verwijderen van afval- en gifstoffen en het toedienen van genezende stoffen louter met behulp van het bewustzijn, het gebruik van communicatie als een genezend element en werken met nadi’s (energiebanen). Er wordt ingegaan op verschillende ondersteunende disciplines, zoals yoga, meditatie, kennis van voeding als geneesmiddel, humanologie en je leert door middel van anekdotes en verhalen uit diverse spirituele tradities.

 

De vijf onderdelen

Elementen
De mens en de hele wereld bestaan uit de vijf elemen­ten. Door een bepaalde beweging in het bewustzijn kan je een element versterken, verzwakken of in harmonie brengen. We gebruiken daarbij het Indiase elementensysteem van aarde, water, vuur, lucht en ether, of het Chinese systeem dat aarde, water, vuur, hout en metaal kent.

Vormen
Vormen en symbolen hebben een bepaalde betekenis. In het projecive meditatieve bewustzijn worden ze geactiveerd en voor healing gebruikt. We werken met bekende symbolen zoals nummers, chakra’s, mudra’s, de Tarot enz., maar ook met vormen die alleen voor de healer zelf een betekenis hebben.

Droomstaat
De droomstaat is een trance-achtige staat tussen slapen en wakker zijn in, waarin we werken met beelden (geen visualisatie). De droomstaat is een geweldig werktuig om o.a. diepere en moeilijk oplosbare klachten te benaderen.

Impact
Resonantie of impact is het fenomeen dat een healing voor één deel van het lichaam een invloed heeft op één of meer andere facetten van de client. Met impact leer je overzicht te houden op alles wat er met de client gebeurt en kan je b.v. een klacht via een gerelateerd lichaamsdeel behandelen.

Kunst van het Weten
De kunst van het weten geeft ons toegang tot alle kennis in dit universum. Door ons huidige weten op te geven en in relatie met de cliënt een steeds gro­tere neutraliteit toe te laten, komen we in een staat waar de gewenste kennis direct voor handen is.

 

Opleidingsstructuur

 • De level 2 opleiding duurt 2 jaar.
 • In deze 2 jaar worden 26 cursusdagen gegeven (13 per jaar) 
 • Opbouw van de opleidingsdagen: 10.00-17.30 Sat Nam Rasayan les (incl. lunchpauze). Einde met eventueel uitloop.
 • De opleiding wordt afgesloten met een drie maanden durende praktijkopdracht. Gedurende deze drie maanden behandel je wekelijks een cliënt en maak je hiervan een verslag. Hierdoor leer je een diagnose te stellen, een behandeldoel en een behandelplan op te stellen en je behandeling te doseren. Dit verslag is het afstudeerwerk voor level 2 en onderdeel van het afsluitende examen: Examen Level 2 – Nederlands.
 • English version of the exam here: Exam Level 2 – English.
 • Hetr praktijk-examen wordt bij Sadhu Singh afgelegd, dit kan vaak bij hem na een Internationale workshops.
 • Regelmatig healings doen is de enige manier om je deze kunst van healen eigen te maken. Daarnaast is het heel belangrijk om dagelijks te mediteren.
 • Er wordt aanbevolen om je ook bij een oefengroep aan te sluiten om hetgeen wat je geleerd hebt verder uit te diepen

Examenvoorwaarden

 • Certificaat Level 1
 • Deelname aan minimaal 8 opleidingsdagen bij Internationale SNR workshops
 • Deelname aan alle lessen.
 • Verslag van de behandeling van een cliënt gedurende 3 maanden (diagnose, behandelplan, vorderingen).
 • Nadat het examen met goed gevolg is afgelegd, krijgt de deelnemer een certificaat Level 2: ‘Sat Nam Rasayan healer‘ van de Sat Nam Rasayan International Foundation in Amsterdam.

Opleidingsdagen level 2

Data: Zie jaarplanning

Locatie

Golden Link, Kundalini Yogacentrum, Den Texstraat 46, 1017ZC,  Amsterdam.  De Night of the Healer is in gewoontegetrouw in De Ruimte, Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling, Weesperzijde 79a, 1091EJ, Amsterdam. Ivm verbouwing  zijn de lesdagen soms op een alternatieve locatie, vaak is dat Hof20 in Haarlem.

Opleidingskosten

Zie Tarieven

Inschrijving

Download en print dit aanmeldingsformulier, vul in, onderteken, scan en stuur via e-mail naar de organisatie:   nlsatnamrasayan@gmail.com

Contact &  informatie

Amrit Sadhana Kaur
E. nlsatnamrasayan@gmail.com