Level 1: Practitioner

Sat Nam Rasayan is een manier van healen en mediteren uit de traditie van de Kundalini Yoga. De basis ervan is de ervaring van innerlijke stilte, Sunya. Wij leren ons lichaam waar te nemen, innerlijk stil en neutraal te worden. In deze bijzondere meditatieve toestand is het mogelijk om ongemakken en blokkades in cliënten waar te nemen en in meditatie op te lossen, zodat de kracht van (zelf)genezing weer kan werken. Met Sat Nam Rasayan is het mogelijk zeer precies te werken. Zo kunnen we bijvoorbeeld de staat van de organen, gevoelens en energiecentra waarnemen, onderzoeken en in balans brengen.

Sat Nam Rasayan is een uitnodiging tot een groter bewustzijn en meer levensvreugde. Deze opleiding spreekt mensen aan die beroepsmatig of naast hun werk met Sat Nam Rasayan willen werken, die hun intuïtie en gevoeligheid als Kundalini Yoga leraar willen vergroten of die de zelf dieper de meditatieve ervaring in willen gaan.

Inhoud  Level 1

Het toelaten wat je voelt met je zintuigen, om het waarnemingsvermogen te verdiepen. Het werken met de “gevoelige ruimte“.
Het toelaten van alle waarnemingen. Hierdoor ontstaat een stabiel meditatief bewustzijn.
Het leren in relatie te gaan met een gebeurtenis/persoon of een deel van een persoon (individualiseren).
Het leren kennen van een meditatieve bewustzijnstoestand, die healing mogelijk maakt; het werken met Sunya en de meditatieve projectieve mind.
Het doen of laten ontstaan van een helende beweging in het bewustzijn en deze completeren.

Het krijgen van inzicht in de traditie van de Sat Nam Rasayan.

Kundalini Yoga, meditatie en aanvullende kennis behoren tevens tot het opleidingsaanbod.

Opbouw van de opleidingsdagen

09.00-10.00 Kundalini Yoga les
10.00-17.30 Sat Nam Rasayan les (incl. lunchpauze)
Einde met eventueel uitloop.

Docenten

De opleidingsdagen worden door bevoegde leraren gegeven: Sat Atma Kaur en Siri Ram Singh. Zie voor meer informatie onder Leraren.

Opleidingsvoorwaarden en Studiebelasting

Vooropleiding is niet nodig. De studiebelasting van de opleiding Level 1 bestaat uit 13 lesdagen in Amsterdam incl. the Night of the Healing. Daarnaast dagelijkse meditaties van minstens 15 minuten (eventueel uit te breiden tot een half uur of meer) en regelmatig oefenen met een proefpersoon in eigen omgeving, ca. 4 uur per maand. Voor de opleiding zijn geen studiematerialen, zoals boeken of Dvd’s nodig, De informatie en ervaringen van de lessen en de meditaties zijn voldoende.

Internationale SNR Workshops

Deze zijn niet verplicht voor Level 1 maar wel zeer aan te raden vanwege de diepte van je ervaring, de kwaliteit van de docenten en het samenzijn met de sanghat.  Voor level 2 zijn acht van deze dagen verplicht.  Daarvoor kan het raadzaam zijn om alvast tijdens je eerste jaar aan deze workshops mee te doen lees meer op de pagina Internationale SNR Workshops. Op de Duitse SNR-website hier staan deze workshops meestal als eerste vermeld: www.satnamrasayan.de

Certificering Level 1

Nadat je aan de voorwaarden hebt voldaan ontvang je het certificaat voor  ‘Sat Nam Rasayan Practioner‘ van de ‘Sat Nam Rasayan International School ‘ in Rome. De kosten hiervoor zijn €50,- (niet inbegrepen bij de opleidingskosten).  Bekijk de certificeringsvoorwaarden hier: Document voor level 1 certificering.

Data

Voor de data van level 1 opleidingsdagen bekijk de Jaarplanning.

Locatie

Golden Link, Kundalini Yogacentrum, Den Texstraat 46, 1017ZC,  Amsterdam.  De Night of the Healer is in gewoontegetrouw in De Ruimte, Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling, Weesperzijde 79a, 1091EJ, Amsterdam. I.v.m. verbouwing van het pand zijn de lesdagen soms op een alternatieve locatie, vaak is dat Hof20 in Haarlem.

Opleidingskosten

Zie Tarieven

Inschrijving

Download en print dit Aanmeldingsformulier Level 1 2023-2024, vul in, onderteken, scan en stuur via e-mail naar de organisatie:   nlsatnamrasayan@gmail.com

Contact & Informatie

Amrit Sadhana Kaur

E-mail: nlsatnamrasayan@gmail.com