Opleiding Level 1- Practitioner

Inschrijfformulier SNR 2019 – level 1

Sat Nam Rasayan Logo

Opleidingsstructuur
Examen
Informatie

In het basisjaar leer je het openen en stabiliseren van de sacred space, het oplossen van weerstanden op verschillende manieren en het afsluiten, waardoor je zeker weet dat je niets van je cliënt ‘overneemt’. Bovendien leer je te werken met de 5 elementen, prana (ademkracht) en de chakra’s. Gedurende de opleiding leer je niet alleen een healingmethode, maar ontwikkel je ook de innerlijke kracht en zachtheid van een healer. In de opleiding werk je van het begin af aan met een partner, eerst met elkaar, later met een proefpersoon, die je zelf meeneemt.

Sat Nam Rasayan is een meditatieve geneeswijze. Ze werd onderwezen in dezelfde traditie als de kundalini yoga van Yogi Bhajan. Sat Nam Rasayan werkt buitengewoon krachtig en ontspannend.

„Alleen door de aandacht is het mogelijk, de 5 elementen en het pranalichaam te beheersen. Bij Sat Nam Rasayan wordt niets anders gebruikt dan je aandacht en je transcendente bewustzijn.“ Guru Dev Singh

Met Sat Nam Rasayan is het mogelijk om heel precies te werken met organen, spieren, meridianen of psychische blokkades. Sat Nam Rasayan is goed te gebruiken in de adviserende en genezende beroepen.

 • Het regelmatige oefenen en behandelen met Sat Nam Rasayan geeft je dagelijkse een nieuwe impuls.
 • De ervaring van de grote kracht, die in deze stilte en in het niets-doen kan liggen, schenkt je nieuwe vreugde, sereniteit en gelukzaligheid.
 • Sat Nam Rasayan is een directe weg naar bewustzijn en intuitief leven.

De internationale school voor Sat Nam Rasayan
Guru Dev Singh Khalsa, meester en leraar van de Sat Nam Rasayan geneeswijze, geb. 1948 in Mexico, is een leerling van Yogi Bhajan. Hij heeft de „Internationale school voor Sat Nam Rasayan“ in Rome opgericht evenals de „Sat Nam Rasayan Foundation“ in Amsterdam. Hij woont in Rome en leidt wereldwijd healers op.

Door hem opgeleide leraren geven les aan de opleiding.

De opleidingsstructuur

 • De opleiding duurt 1 jaar.
 • Behalve de 13 jaarlijkse opleidingsdagen wordt je aangeraden om dagelijks thuis te mediteren en wekelijks te oefenen met jaargenoten en/of proefpersonen uit je eigen omgeving. Daar ben je tussen de 15 minuten en een uur per dag mee bezig. Hoe meer je de smaak te pakken krijgt hoe meer je er mee bezig wil zijn.

Opleiding
De Level 1 Opleiding vindt in Amsterdam plaats.
De opleiding tot Sat Nam Rasayan healer duurt 3 jaar en is onderverdeeld in een level 1 (1 jaar) en een level 2 (2 jaar).

Opleidingskosten
De opleidingskosten voor 12 dagen bedragen bij volledige betaling aan het begin van de opleiding € 1020,-. Bij betalen in termijn van 12 termijnen à € 90,- (samen € 1080,- ) op basis van maandelijkse betaling elke keer aan de deur of overmaken voor de les. Van 15 januari t/m 15 december2019. (Let wel: Betalingen zijn ook verschuldigd als je vanwege enige reden de opleiding onderbreekt.)

Wanneer je je 2 weken van tevoren vooraf afmeldt voor een dag van de opleiding, kun je in de volgende opleidingscyclus deze dag kosteloos inhalen, de opleidingskosten reduceren daardoor niet. Wanneer je verzuimt je af te melden voor de dag van de opleiding , kun je de lessen tegen betaling inhalen.

De kosten voor de workshops met Guru Dev Singh zijn niet inbegrepen in de opleidingskosten.

.

Opleidingsdagen level 1 – 2019
09 Februari by Sat Atma
16 Maart Sat Atma
13 April Siri Ram
25 Mei Siri Ram
29 Juni Sat Atma
07 September Siri Ram (let op: gewijzigd naar 14 september)
12 October Siri Ram
02/03 November Siri Ram (the Night of the Healer) (let op: gewijzigd naar 4/5 januari 2020)

Extra weekenden level 1:
28/29 september Siri Ram
23/24 november Sat Atma

Inhoud van de Level 1 Opleiding
In level 1 van de opleiding worden de volgende onderwerpen onderwezen:

 • Het toelaten wat je voelt met je zintuigen, om het waarnemingsvermogen te verdiepen. Het werken met de „sensitieve ruimte“.
 • Het toelaten van alle waarnemingen. Hierdoor ontstaat een stabiel meditatief bewustzijn.
 • Het leren een relatie met iets aan te gaan met een gebeurtenis/persoon.
 • Het leren kennen van een neutrale bewustzijnstoestand, die genezing mogelijk maakt. Het werken met de „Sacred Space van Sat Nam Rasayan“.
 • Het doen van een genezende verandering en deze kunnen completeren.
 • Het krijgen van inzicht in de traditie van de Sat Nam Rasayan. Voor het opbouwen van de relatie tot deze traditie zijn geen inwijdingen nodig.

Kundalini Yoga, meditatie en yogische genezingstechnieken behoren ook tot het opleidingsaanbod.

Bovendien wordt aanbevolen

 • Een Sat Nam Rasayan Retreat mee te doen, bijv. in Perugia (Italie) elk jaar voor 1 week in begin december.
 • Een behandeling van leraren te krijgen.

Examen Level 1
Opleidingsdoel van het eerste jaar is het, om de space te kunnen open, de space stabiel te houden, weerstanden te kunnen oplossen en een beweging in het bewustzijn te kunnen afsluiten. Voor het examen wordt je geacht alleen met je bewustzijn een spier van een partner/patiënt te ontspannen.

 • Het Level 1 examen is vrijwillig. Voorwaarde is de regelmatige deelname aan de lessen. (4 lessen Guru Dev)
 • Nadat je geslaagd bent voor het examen, krijgt de deelnemer het certificaat voor level 1: “Sat Nam Rasayan Practioner” van de “Sat Nam Rasayan International Foundation” in Amsterdam.

Opleidingsvoorwaarden en Studiebelasting

Vooropleiding is niet nodig voor Level 1.

Eerste vereiste voor de opleiding is de regelmatige deelname aan de lesdagen. Daarnaast is het heel belangrijk om dagelijks te mediteren en regelmatig te oefenen! De studiebelasting van de opleiding Level 1 bestaat uit de 8-9 lesdagen in Amsterdam, 4 lesdagen met Guru Dev elders, dagelijkse meditatie van minstens 15 minuten (naar eigen inzicht uit te breiden tot een half uur of meer) en regelmatig oefenen met een proefpersoon in eigen omgeving, ca. 4 uur per maand. Studiebelasting per week is 2,5 -4,5 uur per week naast de deelname aan de lesdagen.

De leraren en organisatoren van de opleiding verplichten zich, de beste lessen te geven, de opleiding geordend te laten verlopen en wijzigingen in opleidingsplaats of lesdagen op tijd bekend te maken.

Voor de opleiding zijn geen studiematerialen, zoals boeken, DVD’s etc., nodig behalve de informatie en ervaringen die je in de lessen krijgt en de informatie over de meditaties die we gedaan hebben.